DROOMTIJD voor jezelf - cursussen vanaf september 2018

Als je meer ruimte voor jezelf maakt kun je van binnen naar buiten gaan leven en leef je niet langer van buiten naar binnen. 
Je kunt er zomaar zijn. Je kunt jezelf zijn, liefde laten stromen en van het leven genieten. 
Uit:Ton Roumen, Geaarde spiritualiteit

 
Vanaf begin september tem eind november 2018 worden weer nieuwe cursussen van 12 lessen gegeven. Later instromen kan altijd. 

  • In Groningen vanaf 4 september 2018 tem 27 november in Al-Nour op dinsdag (18u - 19:30u) met uitzondering van 16 oktober
  • In Zuidlaren vanaf 3 september 2018 tem 26 november in De Ludingeop maandag, twee groepen (17:30u en 19:30u) met uitzondering van 15 oktober (Zuidlaarder markt)

Kosten: 12 lessen €100. Reductie tot 33% is mogelijk. Ook kun je een strippenkaart (met reductie) nemen voor 7 lessen. Opgave per mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kennismaken met Dru Yoga - proeflessen
Dru yoga is beweging, muziek, ontspanning en meditatie.
Een proefles kun je volgen in Centrum Al-Nour in Groningen op dinsdag vanaf 18u tot 19:30u en in mfc De Ludinge in Zuidlaren op maandag om 17:30u of om 19:30u.
Kosten: €10 per les - €6,50 voor minima. 4 keer kennismaken: €30/ €25 voor minima. Vervolgcursus mogelijk. Alle lessen duren anderhalf uur waarvan het laatste half uur liggende ontspanning.

Gesprek met Esther Poort over Dru Yoga
Wat is eigenlijk Dru Yoga? Wat is het verschil met andere yogavormen? In april 2016 vond een uitgebreid gesprek met Esther Poort plaats in de studio van Earth-Matters in de Biotoop in Haren. Klik hier voor de link.

Dru Yoga tips
Via Dru yoga-tips krijg je wekelijks gratis tips voor thuisgebruik als je je abonneert. 

Hoezo yoga?
Hoe vaak voelt het leven niet als een wilde rondedans waarin je wordt meegenomen? Een onvoorspelbare dans van licht naar donker en weer terug. Soms heb je de regie en trek jij een ander mee in goed of kwaad. Een volgend moment voel je je meegesleurd door anderen of door de omstandigheden. En in die wilde vaart wisselen kleuren elkaar voortdurend af en vermengen zich.

Yoga kun je leren. Niet alleen de technieken, maar vooral ook wat eruit voortkomt. Dingen als rust, tevredenheid en blijdschap. Yoga maakt dat mensen stilte opzoeken en ermee over weg kunnen. 

Ervaring van een deelnemer: ,,De stilte vliegt je in het begin soms naar de keel. Alles waaraan je normaal niet wilt denken, komt dan op je af. Maar het is zo belangrijk voor je lichaam en geest, die rust.” Wie met yoga begint gaat iets heel nieuws ervaren. ,,En het is toch mooi, dat je er zoveel aan hebt. Ook als je het even te druk hebt, kun je met yoga de rust weer pakken.”

Yoga levert ons een wezenlijke bijdrage in het leven en voor het leven.

Het stelt ons in staat:

  • om een betere relatie met onszelf en anderen te onderhouden (compassietraining)
  • de stress van het dagelijks leven te verwerken
  • soepeler, gelukkiger, opgeruimder door het leven te gaan
  • te ontspannen en te focussen
  • onze gezondheid in alle opzichten te bevorderen
  • afstand te nemen van de zaken die ons in de greep kunnen houden
  • de veranderingen te bewerkstelligen die zo moeilijk te veranderen lijken
  • de "hogere" kant van het leven in ons zelf te ontdekken en toe te laten

Sterrenmix
De website heet Sterrenmix omdat er een mix van sterachtige dingen aan de orde is in mijn leven. Door rustig te bewegen (zoals de sterren aan de hemel zich nauwelijks waarneembaar verplaatsen) en uiteindelijk niet meer te bewegen in de ontspanning of het stil zitten ontstaat innerlijk een concentratie die je stilte zou kunnen noemen. Dan bereik je het punt van de Dru (pool)ster die niet beweegt aan de hemel maar een vaste plaats heeft waarop je je kunt oriënteren.
Grappig is dat ik ooit astrologie (sterrenkunde) als hobby had en sterrenmixthee lekker vond. In oktober 2009 ging ik na mijn pensionering bij de uitgeverij op Sterrentocht op weg naar Santiago waar ik niet ben aangekomen maar veel aan heb beleefd. De weg is het doel!

Meer informatie over Dru Yoga

Landelijke activiteiten en een lijst met docenten staat op www.dru-nl.org.

Andere Dru yoga centra in Noord Nederland