Wat zijn mantra's?

Een mantra is een gedicht, woord, een uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een voortdurende recitatie. De bekendste mantra is OM. Alles is begonnen met de oerklank OHM/ AUM. In den beginne was het woord. Elke ervaring, elke creatie komt voort uit die oerklank. AUM is verbonden met de drie oergoden en oerkrachten in het universum: de scheppende kracht (Brahma), de onderhoudende kracht (Vishnu) en de kracht die alles weer wegneemt (Shiva). Deze drie krachten zijn in ieder mens aanwezig en door het reciteren van AUM kun je die krachten/kwaliteiten versterken en/of met elkaar in balans brengen. Mantra zingen heeft positieve effecten op de hersenen en het energetisch lichaam.

Mantra's en yoga

Elke Dru yogales begint en eindigt met mantrazang en stiltes. Je wordt uitgenodigd om mee te zingen. Dat creëert verbinding met elkaar en je komt bij jezelf. Je hoeft niet mooi of op een bepaalde manier te kunnen zingen en je kunt ook gewoon stil zijn en luisteren. De meeste mantra's worden gezongen in het oeroude Sanskriet, één van de oudste talen van de mensheid en met een grote impact.

Waarom mantra zingen?

“Het reciteren van mantra’s heeft zijn uitwerking op elk atoom in je lichaam, klinkt diep door, en brengt de communicatie tussen het uiterlijke en innerlijke leven tot stand.“ —Hazrat Inayat Khan

Waar kun je mantra's meezingen?

www.jankortie.nl
www.hadewynspiritualmusic.eu