• We beginnen met een mantra en daarna 5-8 minuten warming-up met rek- en strekoefeningen
  • Daarna doen we een serie yogahoudingen. Door de herhaalde bewegingen worden je spieren versterkt. Je houding wordt ontspannen en sterk tegelijk. Door met aandacht te bewegen ruim je energieblokkades op, zodat je fysiek en emotioneel meer in balans komt.
  • Er worden specifieke ademhalings- en concentratieoefeningen (zittend of staand) gedaan waarbij even niet wordt bewogen.
  • Tijdens de liggende ontspanning (25 minuten, met visualisatie) krijgt je hele systeem de tijd zich weer op te laden.
  • Als afsluiting zitten we nog 5-8 minuten even stil in de kring om na te voelen. Er wordt een mantra gezongen. Een kop thee brengt ons weer terug in het hier en nu.

Wie kan er meedoen?

Dru Yoga lessen kosten €10,00 per les en €70/€100 voor 7/10 lessen. Opgave is definitief door overmaking van het cursusgeld op rekeningnummer NL82 INGB 0004088355 tnv. G.M. Oosterhoff te Eelderwolde onder vermelding van DruYoga2016. Reductie tot 33% is mogelijk voor studenten en minima in overleg. Je kunt ook een strippenkaart voor 7 lessen nemen, als je van te voren al weet dat je een aantal lessen zult missen. Je verbindt je voor de hele cursus tenzij van te voren afgesproken. Er vindt geen restitutie plaats voor niet gevolgde lessen. Je kunt als je verhinderd bent een vriend/ vriendin voor jou in de plaats laten gaan, of de les inhalen op een andere dag, in dezelfde week, als er afmeldingen/ruimte is om in te halen. Of een les als cadeaubon aan iemand anders geven.

Kleding waarin je je lekker beweegt, warme sokken, een (bad)laken, kussentje en een dunne deken of omslagdoek plus een flesje water. Je kunt je ter plekke omkleden.
Een beperkt aantal yogamatten is in de zaal in Zuidlaren aanwezig. Neem je eigen mat mee als je die hebt. In Groningen hoef je geen mat mee te nemen maar wel een stevig (meditatie)kussen om op te zitten. Sommigen hebben ook baat bij een (rol)kussentje in de nek voor in de rugligging.

Tips

fotoTiaKlDe lessen worden gegeven door Gertien Oosterhoff (*1948), ERKEND als geregistreerd DRU YOGA DOCENT in het professioneel register van Dru yogadocenten op http://www.dru-nl.org. Met veel voldoening geef ik sinds 2004 les in Groningen en Zuidlaren. Mijn 4-jarige Dru Yoga opleiding vond plaats in Wales en in Nederland. Graag wil ik met mensen delen wat ik geleerd heb en nog steeds leer. Vooral van cursisten! Jaarlijks volg ik nascholing, niet alleen bij de Dru Yoga-organisatie maar ook op het terrein van boeddhisme en Healing. Ook heb ik kennisgemaakt met de aanpak van William Yang, theoloog en Qi Gong/ yogaontwikkelaar, oprichter van het Taborhuis in Nijmegen.

Kijk op www.druyoga.nl voor een overzicht van geregistreerde DRU leraren. Klik onder de kaart op provincie. Per docent kun je doorklikken naar informatie over de tijden en de plaatsen waar ze les geven in Noord Nederland.