• We beginnen met een mantra en daarna 5-8 minuten warming-up met rek- en strekoefeningen
  • Daarna doen we een serie yogahoudingen. Door de herhaalde bewegingen worden je spieren versterkt. Je houding wordt ontspannen en sterk tegelijk. Door met aandacht te bewegen ruim je energieblokkades op, zodat je fysiek en emotioneel meer in balans komt.
  • Er worden specifieke ademhalings- en concentratieoefeningen (zittend of staand) gedaan waarbij even niet wordt bewogen.
  • Tijdens de liggende ontspanning (25 minuten, met visualisatie) krijgt je hele systeem de tijd zich weer op te laden.
  • Als afsluiting zitten we nog 5-8 minuten even stil in de kring om na te voelen. Er wordt een mantra gezongen. Een kop thee brengt ons weer terug in het hier en nu.

Wie kan er meedoen?

Iedereen die zichzelf gezond wil ontwikkelen, kan Dru Yoga als vorm van lichaamswerk doen. Er worden geen eisen aan je gesteld; je bepaalt zelf het tempo waarin je meedoet. Het ontdekken van je eigen grenzen is een uitdaging. Dru yoga is ook voor de ouder wordende mens een mooie vorm van lichaamsbeweging. Fysieke beperkingen en leeftijd hoeven geen belemmering te zijn, want vrijwel elke oefening kan worden aangepast aan persoonlijke mogelijkheden. En het is heel goed mogelijk bewegingen te visualiseren zonder ze fysiek te doen.
Als je wilt, kun je een gezondheidsformulier downloaden. Dru Yoga is een probaat middel om (lichte) rugklachten, hartklachten, stress en slapeloosheid kwijt te raken, technieken te leren waardoor je dieper slaapt en ademt. Ook het plezier in het bewegen op muziek en nieuwe dingen leren kan een drijfveer zijn mee te doen! 

Interactie
De inbreng van cursisten wil ik heel graag honoreren zodat we nog meer zullen ervaren dat yoga(les) een interactief gebeuren is. Door ieders aanwezigheid waarbij niet veel gepraat hoeft te worden, ontstaan een sfeer van mooie concentratie. Het bundelen van de energie roept een sterk veld op waarin je vaak verder komt in ontspanning- en concentratieoefeningen dan je ooit thuis in je eentje zou beleven. Laat me aub weten waar jij vooral behoefte aan hebt. Misschien kan dat dan worden ingebed in de cursus.