fotoTiaKlDe lessen worden gegeven door Gertien Oosterhoff (*1948), ERKEND als geregistreerd DRU YOGA DOCENT in het professioneel register van Dru yogadocenten op http://www.dru-nl.org. Met veel voldoening geef ik sinds 2004 les in Groningen en Zuidlaren. Mijn 4-jarige Dru Yoga opleiding vond plaats in Wales en in Nederland. Graag wil ik met mensen delen wat ik geleerd heb en nog steeds leer. Vooral van cursisten! Jaarlijks volg ik nascholing, niet alleen bij de Dru Yoga-organisatie maar ook op het terrein van boeddhisme en Healing. Ook heb ik kennisgemaakt met de aanpak van William Yang, theoloog en Qi Gong/ yogaontwikkelaar, oprichter van het Taborhuis in Nijmegen.

Achtergrond
In 2000 bezocht ik een symposium van Ankh Hermes waar ook Mansukh Patel op het podium kwam aan het einde van de dag. Samen met zijn organisatie verzorgde hij een prachtige voorstelling. Dit was een diepe inslag in mijn leven. Diezelfde zomer ben ik naar Wales gegaan waar we als onderdeel van de cursus Pathfinders elke ochtend Dru yoga kregen. Dat was zo heerlijk dat ik besloot zelf ook zo'n opleiding in Nederland te volgen. Zoiets moois kon ik niet voor mezelf houden! 

Mijn ervaring met lesgeven is mede gebaseerd op de 10 jaar dat ik als lerares (Nederlands) in het voortgezet onderwijs gewerkt heb. Omdat ik zelf daarna ook bijna 20 jaren in een commercieel uitgeefbedrijf gewerkt heb, weet ik heel goed hoeveel baat je in het dagelijks leven kunt hebben bij meditatieve (Dru) Yoga.

In de zomer van 2013 volgde ik 9 weken een Compassietraining in Groningen waaraan ik bijzonder veel gehad heb. Yoga kan je helpen zelfcompassie te ontwikkelen: Liefdevol voor lichaam en geest. Mijn eigen gezondheid kreeg in 2011 een flinke knauw toen ik darmkanker kreeg en geopereerd moest worden. Door deze nieuwe kwetsbaarheid voel ik me nog meer gemotiveerd om een zachte vorm van yoga met andere kwetsbare mensen te delen. Daarom ga ik in 2016 een half jaar bijscholing doen bij William Yang. Hij heeft een vorm van yoga ontwikkeld voor mensen met een levensbedreigende ziekte voor wie het uitvoeren van de meeste yogahoudingen niet meer mogelijk is. De yoga wordt tot zijn essentie teruggebracht en het contact met de bron van kracht, leven en liefde hersteld. Vandaaruit stroomt de levensenergie weer voelbaar door het lichaam en naar de wereld om ons heen. De oefeningen zijn eenvoudig, speels, soms dynamisch, uiteindelijk altijd verstillend.